İşitme problemi olanlar  için yardımcı teknolojiler

İşitme cihazları , genellikle işitme kaybı olan bireyler için en kapsamlı çözümler oluşturmaktadır. Fakat çevre sesleri çok komplike yani çok karmaşanın olduğu anlar olabilmektedir. Örneğin bir toplantı salonunda masanın ucunda oturuyor ve konuşmaları takip etmek istiyorsunuz. Veya üniversitede bir ders veya konferans dinlemeye çalışıyorsunuz. Unutmayın mesafe artışları, gürültülü ortamlar, sınıf ve geniş büyük salonlar konuşulanları anlamanızı güçleştirebilir. Herhangi bir dinleme ortamından en iyi şekilde yararlanmak için bugün işitmeye yardımcı teknolojilerimiz hakkında uzmanlarımızdan bilgi edinebilirsiniz.

FM Sistemleri

Bir FM sistemi, işe giderken en sevdiğiniz radyo istasyonları ayarlamak için kullandığınız frekans modülasyonlu radyo teknolojisinin aynısını kullanır. Bununla birlikte, temel fark, yardımcı dinleme cihazları olarak kullanılan FM sistemlerinin, karşılaştırıldığında çok düşük güçte olmaları ve kişisel kullanım için belirlenmiş bir frekans bandına ayarlanmış olmasıdır. Bir FM sisteminin iki ana parçası, her ikisi de çeşitli şekillerde yapılandırılabilen verici mikrofon ve alıcılardır.

Esasen, yansıtılacak ses mikrofon vericisi aracılığıyla işlenir ve radyo dalgaları üzerinden doğrudan alıcılara gönderilir. Radyo dalgaları daha sonra dinleyici tarafından çeşitli yollarla alınır. Alıcılar, işitme cihazlarına veya implantlara takılan fiziksel bir bileşen, boyun etrafına takılan bir indüksiyon halkası ile takılan bir alıcı olabilir. Hatta bluetooth teknolojilerinin işitme cihazına girmesiyle cihazlara bir şey takılmadan ses aktarımı sağlayan FM teknolojileri de mevcuttur. FM teknolojileri, rahatsız edici arka plan gürültüsünü ortadan kaldırır, ses netliğini iyileştirir, dinleme yorgunluğunu azaltır ve uzaktan işitmeyi sağlar. FM sistemleri eğitim, tiyatrolar, filmler, dersler ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı ortamda kullanılmaktadır.

Telefon bobinleri ve indüksiyon döngüleri

Bazen t-bobin olarak adlandırılan telefon bobinleri, elektromanyetik sinyaller üreten bir dizi cihazla birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış bir işitme cihazı özelliğidir. Telecoiller uzun yıldır piyasadadır ve yaygın bir işitme cihazı özelliğidir. İlk olarak dinleyicilerin sabit hatlı telefonlar aracılığıyla iletilen sesi daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için tasarlandılar. Günümüzde en yaygın kullanımları, bazı kamu alanlarında banka, tiyatro, belediye binaları, havalimanları v.s yerlerde kurulan indüksiyon döngüleri sayesinde konuşmalar doğrudan kulaklığa aktarılabilmekte ve anlaşılmaktadır. Yerelleştirilmiş indüksiyon döngüleri, bir servis tezgahı gibi küçük bir alanı kapsayabilir veya canlı bir tiyatro veya amfi gibi tüm odaları çevreleyebilir. Çoğu zaman işitme cihazlarınızdaki telecoil özelliğini sadece bir düğmeye basarak devreye alabilirsiniz. Telecoil özellikli alanlar genellikle kulak resmi ile işaretlenmiştir.
Telecoil özellikli alanlar genellikle bir işaret ile belirtilir. Bu işaretleri kamusal alanlarda ve banka, tiyatro vs. kurumların yerlerinde görebilirsiniz.

TV Aksesuarları

 TV de konuşulanları takip etmek işitme kayıplı bireyleriçin kimi zaman oldukça zor olabilir. TV programlarında özellikle dizilerde sesler inişli çıkışlı veya müzik ve konuşma aynı anda verilmekte buda müzik sesinin daha baskın olmasında dolayı konuşulanların maskelenmesine neden olmaktadır. Bir başka noktada koklear bozulumu fazla olan hastalar konuşulanları takip etmekte zorlanırken TV gibi çok karmaşık seslerin bir arada olduğu programları takip edemezler. İŞitme kayıbı olan ve işitme cihazı kullanmasına rağmen konuşulanları anlamakta zorlanan kişiler için en ideal çözüm sesi doğrudan kulaklığa aktarmaktır. TV ye bağlanan küçük bir apart ile ses akışını doğrudan kulaklığa aktaran sistemler harika sonuçlar sunmaktadır. TV Connector veya TV Streamer gibi aletler sayesinde TV izlemenin keyifini yaşayın!! Bu küçük bağlantı aksesuarı, ses girişini televizyonunuzdan alıp işitme cihazlarınıza aktararak odadaki herkesin keyifli bir dinleme deneyimi yaşamasına yardımcı olur.

Yardımcı Mikrofonları

 Orta dereceden çok ileri dereceye işitme kayıplı bireyler uzaktan konuşmaları takip etmekte zorlanırlar. Konuşmacının yakasına takılabilen yada elinde tutabildiği bir mikrofon konuşmacının sesini doğrudan kulaklığa aktararak daha iyi bir kelime anlama durumu oluşturmaktadır. Örneğin bir öğrenci öğretmenin sınıf içerisinde gezinerek ders anlatmasını takip etmekte zorlanıyor. Öğretmenin yakasına taka bildiği bu mikrofon sayesinde konuşmaları doğrudan kulaklığa aktarması sayesinde daha iyi anlamaya başlayacaktır. Ya da bir konferans dinlemeye çalışıyorsunuz. Bu özellikle büyük salonlarda ses dalgalarının iç içe geçmesinden dolayı gerçekten çok güç olabilir. Yapmanız gereken tek şey konuşmacıdan bu mikrofonu yakasına takmasını veya konuşma yaptığı yere çok yakın bırakmasını isteyebilirsiniz.

Roger Direct (Mikrofonlar)

 Yüksek gürültünün ve mesafenin (SNR) sinyal gürültü oranını etkilediği durumlarda konuşmaları anlamak zor olabilir. Burada işitme cihazının performansını artırmak için Roger devreye girer. Roger teknolojisi Ses sinyallinin daha iyi anlaşılması için gürültü seviyelerini sürekli olarak ölçen ve kesin bir şekilde analiz eden akıllı ve adaptif algoritmalardan yararlanır. Dahası Roger mikrofonu konuşmayı daha iyi şekilde analiz etmek ve konuşmanın saha iyi anlaşılması için sesin geldiği yeri tespit eder. Bu sayede konuşmanın olduğu yerdeki sese yönelerek sesin daha net anlaşılması için ses sinyalini işitme cihazına gönderir. Örneğin bir toplantı masasındasınız masanın uzak tarafındaki konuşmaları takip etmekte zorlanıyorsunuz. Masanın ortasına koyacağınız roger mikrofon konuşmalrı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Kısacası Roger Mikrofonlar, restorantlar, iş toplantıları, okul vb. etkinlikler gibi gürültülü ve geniş ortamlar da bile sohbetlere katılabilirsiniz.

Roger SoundField

 Sınıflar gürültülü yerlerdir öğretmenler ve öğrenciler arasındaki canlı tartışmalar ve etkileşimler, etkili öğrenme için hayati önem taşır. Bununla birlikte, sınıf akustiği genellikle istenilen yapıda değildir. Genellikle öğretmenler der esnasında sınıfta gezinir veya yüzü tahtaya dönük olarak ve hatta uzaktan konuşurlar. Bu, durum çocuğun derse odaklanmasında güçlük yaratabilir. Özellikle dikkat dağınıklığı olan çocukların derse konsantrasyonu oldukça zordur. Neyse ki Roger SoundField ile bu zorlukların üstesinden kolaylıkla gelinebilir. Roger SoundField öğretmenden, öğrencilerden ve diğer ses kaynaklarından gelen sesi tüm sınıfa etkili bir şekilde dağıtır. Mainstream Amplification Resource Room Study (MARRS), ses alanı sistemlerinin arka plan gürültüsünü azalttığını ve çocukların öğretmeni daha iyi dikkat etmesine, duymasına ve anlamasına yardımcı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, ses alanı teknolojisini kullanan sınıflarda binlerce öğrenci için okuma ve dil puanlarında iyileşmeler olduğunu bildirilmiştir.

Görünmez Cihazlar

CMR İşitme™

Kablosuz
Şarj Edilebilir

CMR İşitme™

Bluetooth ile
Bağlanabilir

CMR İşitme™

Kulak Arkası

CMR İşitme™

Tinnitus (Çınlama)

CMR İşitme™

Pediatrik

CMR İşitme™